Nieoficjalne forum fanów RBD & Rebelde
Gość
Alfonso Herrera, właściwie Alfonso Herrera Rodríguez, znany także jako Poncho (ur. 28 sierpnia 1983 roku w stolicy Meksyku) - meksykański aktor, piosenkarz (tenor) i członek zespołu RBD.
Życiorys
Jego matka Ruth pochodzi z Zacatecas, ojciec Alfonso Herrera Sr. z Nayarit. Rodzice poznali się pracując w opiece społecznej. Ma dwójkę przyrodniego rodzeństwa: brata Oscara ze strony matki i starszego brata Alejandra ze strony ojca. Rodzice rozwiedli się, gdy był dzieckiem. Został przy matce w Guadalajarze. Z ojcem spędzał wakacje w stolicy Meksyku.
Od dziecka marzył, by zostać pilotem. Miał ubiegać się o miejsce w teksańskiej elitarnej szkoły lotnictwa w San Antonio. Ale szybko zmienił zainteresowania i jako młody chłopiec rozpoczął naukę w szkole artystycznej Centro de Educación Artística, gdzie uczęszczał również Gael García Bernal. Zafascynowany aktorstwem, wraz z przyjaciółmi założył eksperymentalną grupę teatralną. W 2001 roku wystąpił na scenie w spektaklach takich jak Czarownice z Salem (Las Brujas de Salem) Arthura Millera, Zabić drozda (Como matar a un ruiseñor) i Antygona (Antigona) Sofoklesa. Jego debiutancka kinowa rola Francisco w melodramacie Miłość w Plaza (Amar te duele, 2002) przyniosła mu nagrodę MTV. Pewnego dnia zadzwonił Pedro Damián i zaproponował mu udział w telenoweli Klasa 406 (Clase 406, 2002-2003), gdzie wystąpił jako Juan David 'Juancho' Rodríguez Pineda.
Od 2004 roku należy do grupy muzycznej RBD, z którą koncertuje po całym świecie, gra na gitarze i pisze piosenki.
Popularność na małym ekranie zdobył w telenoweli Zbuntowani (Rebelde, 2004-2006), gdzie wystąpił jako Miguel Arango Cervera, który przyjeżdża z Monterrey do Meksyku, aby pomścić śmierć swojego ojca na Francu Colucci, który doprowadził jego rodziców do bankructwa. Rozkochuje w sobie córkę wroga Mię(Anahí).
Otrzymał wiele nagród, m.in. prestiżową Esta Buenismo, El De Mejor Stilo oraz nagrodę za osiągnięcia muzyczne z grupą RBD.
Filmografia
filmy kinowe
2008: Volverte a ver jako Pablo
2002: Miłość w Plaza (Amarte duele) jako Francisco
Telenowele i Seriale
2008: Terminales jako Leonardo Carral
2006-2007: RBD: La Familia jako Poncho
2004-2006: Zbuntowani (Rebelde) jako Miguel Arango Cervera
2002-2003: Klasa 406 (Clase 406) jako Juan David 'Juancho' Rodríguez Pineda
Gość
JA RÓWNIEŻ
BARDZO,
BARDZOO
BARDZOOO GO LUBIĘ
Gość
Nom dokładnie hehe xD
Gość
NOM TO DOBRZE BO JA MYŚLAŁAM ŻE JESTEM JEDYNĄ TAK ZAFACYNOWANĄ FANKĄ RBD I REBELDE ŻE AŻ STRACH MAM BARDZO DUŻO FOTEK W FONIE I WOGULE
ZAUWAŻYLIŚCIE ŻE W FILMIE BARDZO DUŻO OSÓB ZMIENIŁO WIZERUNEK NA ŁADNY TZN. ŻE ZMIANA KOLORU WŁOSÓW ITD.
Gość
Masz w zupełności rację mi również najbardziej podoba się fryzura Vico ale i także zmiana koloru Roberty
bo gdy miała inny kolor nie wyglądała tak pięknie jak teraz
Przynajmniej takie jest moje zdanie
Trendyska napisał:
Ajjj uwielbiam Poncho
Zdecydowanie jest najbardziej przystojny z RBD
Zgadzam się w zupełności, że jest najprzystojniejszym chłopakiem z RBD
Tak samo uwielbiam Poncha Kochany jest!
Gość
Anahi napisał:
Trendyska napisał:
Ajjj uwielbiam Poncho
Zdecydowanie jest najbardziej przystojny z RBDZgadzam się w zupełności, że jest najprzystojniejszym chłopakiem z RBD
Tak samo uwielbiam PonchaKochany jest!
Także moje zdanie jest takie same jak wasze dziewczyny )
Również uważam że jest najprzystojniejszym chłopakiem z RBD
love_dulce napisał:
Anahi napisał:
Trendyska napisał:
Ajjj uwielbiam Poncho
Zdecydowanie jest najbardziej przystojny z RBDZgadzam się w zupełności, że jest najprzystojniejszym chłopakiem z RBD
Tak samo uwielbiam PonchaKochany jest!
Także moje zdanie jest takie same jak wasze dziewczyny
)
Również uważam że jest najprzystojniejszym chłopakiem z RBD
Więc, nie zostaje mi chyba nic innego, jak przyznać Wam wszystkim rację gZgadzam się 100 % że Alfonso jest najprzystojniejszy, chociaż Christopher też nie jest niczego sobie, ale to zależy jak się ubierze, jaką ma fryzurę itp